De omzet van Facebook barst uit zijn voegen dankzij mobiele reclame

Facebook pakt uit met resultaten van het eerste trimester die de verwachtingen overstijgen. Het grootste sociaal netwerk ter wereld heeft meer bepaald geprofiteerd van een nieuwe versnelling van de activiteit van zijn reclameafdeling voor mobiele toestellen.

post-image-3

Het bedrijf preciseerde dat zijn reclame-inkomsten 59% vertegenwoordigden van zijn volledige reclameomzet van de eerste drie maanden van het jaar. Een jaar geleden was dat nog 30%.

 

De omzet van Facebook gedurende deze periode steeg tot 2,5 miljard dollar (1,81 miljard euro), een stijging van 72% in vergelijking met het eerste trimester van 2013.

 

Facebook had op 31 maart 1,28 miljard actieve gebruikers per maand, een stijging van 15% in een jaar tijd. 1,01 miljard van deze gebruikers raadplegen de diensten van de groep via een mobiel toestel.

 

Facebook heeft trouwens laten weten dat zijn financieel directeur, David Ebersman, ontslag heeft genomen. Deze laatste blijft nog in het bedrijf tot in september en wordt daarna vervangen door David Wehner, de huidige vicevoorzitter financiën en planning.  

 

Back to top button
Close
Close