Interactief op ontdekking in de High School van Coca-Cola

De Locker Room, het Gymnasium, de Theatre Class, … We zijn niet in de Verenigde Staten maar in het Visitors Center van Coca-Cola Enterprises in Wilrijk. “Maak jongeren enthousiast om bij te leren over ons bedrijf”, met die opdracht ging het team van Creneau International aan de slag.

post-image-3
Het resultaat? Een indrukwekkende High School-setting, met een interactieve rondleiding aan de hand van iPads. “Het is een totaalervaring, een strijd om kennis. We maken leren aantrekkelijk”, zeggen ontwerpers Simone Pullens en Maarten Groven. Deze week gingen de deuren van het nieuwe Coca-Cola Visitors Center officieel open.
 
Coca-Cola Enterprises zet in op jongeren. Het bedrijf inspireert en informeert jongeren over mogelijkheden voor de toekomst. Het nieuwe Visitors Center moet scholieren kennis bijbrengen over de productie, de marketing en de geschiedenis van het merk. Maar ook over de vele inspanningen op het vlak van duurzaamheid. Account Manager Katrien Roels: “De kennisoverdracht was er al. De uitdaging lag in de beleving.”
  
Het Visitors Center is ingericht als een High School, met in elk lokaal een ander thema. “We hebben er visueel prikkelende ruimtes van gemaakt”, vervolgt Fre Lemmens die de grafische toepassingen verzorgde. “Je wordt door het design naar binnen gezogen in de Locker Room: het startpunt van de rondleiding, waar je een iPad krijgt en vooral … veel goesting in het verhaal van Coca-Cola. Wat telt, is het aanwakkeren van het groepsgevoel. Net als in de reclame van de drankenproducent.”
 
Coca-Cola gaat actief op zoek naar young potentials. In de Talent Class leren jongeren welke functies en profielen er zijn, en welke job ze hier zelf kunnen vinden. “Interactiviteit is heel belangrijk”, zegt Maarten. “Er is een op maat gemaakte digitale toepassing op basis van iBeacon-technologie. De bezoeker ontvangt informatie, op zijn of haar iPad, die afhankelijk is van de locatie. In de Innovation Class bijvoorbeeld, ga je zelf virtueel een eigen drankje creëren.”
Back to top button
Close
Close