Waarom de nieuwe applicatie van Instagram een flop zal zijn

Bolt, dat is de nieuwe applicatie van Instagram waarmee je vluchtige content kan sturen naar een contact. “Armzalige Snapchat”, “Nutteloos” – het regende negatieve kwalificaties op het net. Is Bolt, na de flop van Slingshot van Facebook, die hetzelfde principe aanbood, hetzelfde lot toebedeeld? Ja, en wel hierom.

post-image-3

Snapchat heeft veel plaats ingenomen op de zo begeerde markt van de sociale netwerken en Facebook heeft het moeilijk om zijn geaborteerde poging tot overname van de app met het spookje te verteren. Het is dus al de tweede toepassing van dit type die het grootste sociaal netwerk ter wereld probeert te lanceren. Na Slingshot, die een bescheiden succes kende (om vriendelijk te zijn), maar eigenlijk een opzienbarende flop was (om eerlijk te zijn), proberen de teams van Mark Zuckerberg het opnieuw met Bolt. Hetzelfde principe, ze hebben alleen het netwerk veranderd en proberen zo om een meer geschikt publiek, dat gevoeliger is voor het delen van beelden, te bekoren. Retargeting made in Facebook, niet erg discreet.

 

Op dit moment is de applicatie alleen beschikbaar in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Het is dus een testfase waarmee ze vooral kunnen vermijden dat ze wereldwijde statistieken moeten publiceren als de zaken mislopen. Ook moeten de infrastructuren worden getest en de app worden uitgebouwd; men kan er nog geen gegroepeerde verzendingen mee doen, een basishandicap die snel overwonnen zal moeten worden.

 

Bolt zou ook vanuit juridisch oogpunt in de kiem gesmoord kunnen worden. Hoe vreemd het ook is, er is al een patent op deze naam. Het gaat om een applicatie die het mogelijk maakt om oproepen door te geven van het type Viber. Zijn oprichter heeft al geprotesteerd en overweegt wettelijke stappen. Sommigen noemen het arrogantie van Facebook, anderen eenvoudigweg een gebrek aan ernst.

 

Eén ding is zeker, de lancering van Bolt gebeurt niet in de beste omstandigheden en voorspelt niet veel goeds voor het vervolg. De applicatie zou een bliksemdoortocht moeten doen in de verschillende Stores, het zou moeten lijken op een 100 meter van Usain Bolt, zonder de medaille dan. Tenzij ze ons van verrassing doet omvallen en het roer omgooit. Maar, hoe zullen we het zeggen, we hebben ernstige twijfels…

 

 

Back to top button
Close
Close