Een gehackte iCloud en sterren-zonder-kleren, de slechte film van het weekend

Naaktfoto`s van actrices, mannequins en Amerikaanse beroemdheden zijn dit weekend op internet verschenen en sommige sterren, die deze inbreuk op hun privacy veroordelen, lieten weten dat ze klacht zouden indienen.

post-image-3

Actrice Jennifer Lawrence, 24 jaar, steractrice van de "Hunger Games", die de Oscar kreeg voor beste actrice voor haar rol in "Happiness Therapy", heeft de betrokken autoriteiten gecontacteerd, zo verklaarde haar woordvoerder maandag.

"Het gaat om een ernstige aantasting van de privacy. De autoriteiten zijn gecontacteerd en zullen op zoek gaan naar wie deze gestolen foto`s van Jennifer Lawrence heeft verspreid," zei Liz Mahoney in een persbericht.
Mannequin Kate Upton, wiens foto`s ook online zijn geplaatst, liet weten dat ook zij de intentie had om klacht in te dienen tegen iedere persoon die "deze op illegale wijze verkregen foto`s" zou verspreiden.
In totaal tientallen beroemdheden werden het slachtoffer van deze diefstal. Hun privéfoto`s werden gepost op een forum voor het delen van beelden, maar de bron werd nog niet achterhaald.
Volgens NBC News zouden de hackers zijn ingebroken in het iCloud-systeem van Apple, dat een lek vertoont. "We nemen de privacy van onze klanten bijzonder ernstig en zullen dit actief onderzoeken," zei de woordvoerder van het informaticabedrijf Nat Kerris.

De FBI van zijn kant liet weten dat ze onderzoek doen naar de herkomst van de foto`s en naar een mogelijke informatica-aanval. De veiligheid van iCloud wordt sterk in vraag gesteld sinds deze gebeurtenissen. Apple zal snel met een antwoord moeten komen om de brand te blussen.

Back to top button
Close
Close