Een zware slag voor de Belgische e-commerce: Famous Clothes in moeilijkheden

Famous Clothes heeft bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd en heeft de boeken neergelegd van zijn Nederlandse online entiteit. Een zware slag voor de ster van de Belgische e-commerce.

post-image-3

De problemen van het bedrijf gaan terug tot het jaar 2013, toen het zijn omzetcijfer zag stijgen van 42,2 naar 53,5 miljoen euro  maar tegelijk een verlies moest incasseren van 3,3 miljoen euro. Bovendien is de schuld van Famous Clothes van 19,4 naar 24,4 miljoen euro gestegen.

Famous Clothes (het moederbedrijf van Caméléon en Snapstore) heeft van de handelsrechtbank een bescherming tegen zijn schuldeisers verkregen tot 10 december. Een termijn die het merk zou moeten toestaan om een collectieve schuldregeling op te stellen.
 
In 2012 werd Snapstore by Cameleon nog bekroond bij de 7e editie van de BeCommerce Awards. Het jaar tevoren had Cameleon zijn Nederlandse concurrent, ShopVIP.com, overgenomen. Een verwerving die spijtig genoeg slecht afgelopen is, vermits Famous Clothes het faillissement aangevraagd heeft van dit bedrijf en bij dit avontuur enkele miljoenen euro verloren heeft. Met de overname wou het weerwerk bieden aan de komst van "Vente Privée", maar het klikte nooit goed tussen de twee entiteiten. Hierbij dient opgemerkt dat de site Famous Box, een andere entiteit van de groep, nu gesloten is. Die moest de genadeloze concurrentie ondergaan van de gigant Zalando.

De krant L`Echo meldt vandaag de benoeming aan van Pascal Leurquin tot nieuwe CEO, en bevestigt de 30 ontslagen binnen de groep. De toenmalige ster van de Famous Clothes groep, Snapstore, bevindt zich in een wankele positie, maar verzekert dat hij in staat is om de situatie recht te zetten.

Back to top button
Close
Close