Eén miljard video views per dag op Facebook

Video is een van de boeiendste en meest meeslepende middelen op de sociale netwerken. Of het nu is om het laatste nieuws te vernemen, om de eerste stapjes van een baby te tonen, of om een vriend uit te dagen voor een liefdadigheidswerk, video is de favoriete manier om het te over te brengen. De rechtstreeks op Facebook gedownloade video`s vertegenwoordigen een steeds belangrijker deel van de newsfeed van de gebruikers.

post-image-3

Het aantal video views is van mei tot juli dit jaar met meer dan 50% gestegen; en sinds juni was er een gemiddelde van meer dan 1 miljard video views op Facebook elke dag. De videotool op Facebook werd in de eerste plaats ontworpen om mobiel te zijn, en vandaag geschiedt meer dan 65% van de video views vanop de mobiele app. En dat is nog maar een begin.

Deze week zal er een update uitgebracht worden waarmee de gebruikers kunnen zien hoeveel mensen hun video bekeken hebben. De views zullen vermeld worden op de publieke video`s van de gebruikers en op de Pages, om zo de mensen te helpen om nieuwe populaire filmpjes te ontdekken. Wat uiteraard het posten van virale video`s nog zal aanmoedigen. Niet per se een goede zaak…

Back to top button
Close
Close