Colruyt Group maakt mobiele betalingen mogelijk

De Belgische groep achter de beroemde keten van supermarkten heeft aangekondigd dat zijn klanten voortaan kunnen betalen via smartphone in de online winkels van Collishop, Dreamland en Dreambaby. Deze nieuwe manier van mobiel betalen zal vanaf 2015 worden uitgebreid naar de fysieke winkels van de Colruyt-groep.

post-image-3

Colruyt Group kondigde zonet aan dat het voortaan mogelijk is om via smartphone te betalen in de virtuele winkels Collishop, Dreamland en Dreambaby. Om dit te doen wendde de groep zich tot de mobiele betalingsapp van het Zweedse bedrijf Seamless SEQR, dat gratis beschikbaar is op de App Store of op Google Play. Deze oplossing heeft heel wat meer in haar mars dan eenvoudige financiële transacties, omdat het op termijn mogelijk zal zijn om er kortingen mee aan te bieden en andere digitale klantenkaarten aan klanten die over een mobiel toestel beschikken. 

Het betalingssysteem gaat er prat op zo eenvoudig mogelijk te zijn: alleen de QR/NFC-code moet aan de kassa of op het scherm van het mobiel toestel worden ingescand, en vervolgens moet het bedrag worden bevestigd via een pincode. Er is geen bankkaart voor nodig en ook geen kaartlezer. Bovendien zouden de transactiekosten een stuk lager liggen dan bij andere, concurrerende mobiele betalingsoplossingen.

Voor de implementatie van het mobiele betalingssysteem deed Colruyt Group een beroep op het bedrijf Ingenico Payment Services (ex-Ogone).

De groep bevestigde dat het systeem tijdens het eerste trimester van 2015 zal worden uitgebreid naar al haar fysieke winkels (Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland en Dreambaby).

Back to top button
Close
Close