Apple moet zijn iOS8 update terugroepen en wordt geconfronteerd met ontevreden gebruikers

Apple heeft woensdag een update uitgebracht voor zijn nieuwe  iOS8 software, maar moest die enkele uren later weer terugtrekken wegens incompatibiliteit met bepaalde functies van de nieuwe iPhone 6. Apple heeft nog een ander probleem met zijn iPhone 6:  het toestel zou volgens verschillende ontevreden gebruikers gemakkelijk plooien.

post-image-3

Deze update verhinderde namelijk dat de iPhone verbinding maakte met het mobiele netwerk, aldus gebruikers die dit meldden op de sociale netwerken. Anderen klaagden op diezelfde netwerken over de neiging van het nieuwe stertoestel van het Californisch bedrijf om vervormd te raken wanneer het bewaard wordt in de broekzak of wanneer er grote druk op uitgeoefend wordt. De update met naam iOS 8.0.1 schrapte tevens bepaalde aanraakfuncties van het toestel.

In een persbericht, gepubliceerd op de TechCrunch site, heeft Apple gezegd "meldingen ontvangen te hebben over een probleem bij de 8.0.1 update. Wij onderzoeken die en zullen hierover zo snel als we kunnen berichten. Ondertussen hebben wij de 8.0.1. update teruggetrokken".

Wat de neiging tot vervorming van de iPhone 6 met zijn groot scherm betreft, daarover heeft een gebruiker op de MacRumors site gezegd dat hij vastgesteld heeft dat zijn toestel licht gebogen was nadat hij het 18 uur lang in zijn broekzak bewaard had. Hij heeft een foto van zijn iPhone gepost om dit te bewijzen. Op Twitter zijn nog andere gelijkaardige klachten verschenen.

Apple had maandag bekend gemaakt dat het meer dan tien miljoen iPhone 6 toestellen verkocht had in de eerste dagen na zijn lancering in verschillende landen waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk, Canada, Duitsland, Hong Kong, Japan en Singapore.

Back to top button
Close
Close