Figibox, de app Made in Belgium die uw boodschappen omtovert tot schatten

Met Figibox kan men overal ter wereld boodschappen achterlaten. Om een boodschap te lezen, moet de bestemmeling zich naar de exacte plaats begeven waar de afzender de Figibox achtergelaten heeft. Een app Made in Belgium die heel wat succes zou moeten hebben. In één dag tijd haalde hij al meer dan 2000 downloads.

U kunt met Figibox privéboodschappen aanmaken voor uw vrienden, of publieke boodschappen die iedereen kan ontdekken. In beide gevallen creëert de Figibox een link tussen de reële wereld en de digitale boodschappen die u er achterlaat. Een Figibox verzenden is simpel en amusant. U moet enkel een persoon kiezen aan wie u de boodschap richt. Bepaal de inhoud die u wil delen. Kies de plek waar u de Figibox wil achterlaten en druk op verzenden. Een Figibox openen is nog simpeler. Lokaliseer de Figibox op de kaart. Begeef u ter plaatse en ontdek de inhoud ervan.

Wanneer u een Figibox ontvangt kunt u met de augmented reality module de omgeving afspeuren via uw smartphone en zal u de Figibox op uw scherm zien verschijnen. Klik vervolgens op het Figibox icoontje om de boodschap te openen en de inhoud te bekijken. De oprichter van Figibox, Mathieu France, liet zich inspireren door het concept van Geocaching, en ontwierp een platform waarbij elke boodschap omgevormd wordt tot een te ontdekken schat. Creativiteit, een rijke inhoud en esthetisch uitzicht zijn de kern van de Figibox filosofie. De applicatie biedt de gebruikers een nieuwe manier van communiceren en nodigt hen uit om door middel van hun smartphone de reële wereld en de mensen die hen omgeven opnieuw te ontdekken.

De applicatie is gratis en momenteel enkel beschikbaar voor iOS.

Back to top button
Close
Close