PayPal zal zich van eBay losscheuren en een IPO lanceren

PayPal, het filiaal van eBay voor online betalingen, zal zich afsplitsen en zal in het tweede semester 2015 naar de Beurs trekken, zo kondigde dinsdag de online veilingreus aan.

post-image-3

John Donahue, Algemeen Directeur van eBay, had tot nu weerstaan aan de herhaalde verzoeken van belegger Carl Icahn voor een dergelijke splitsing, zeggend dat PayPal volledig geïntegreerd is de groep. Icahn had die plannen trouwens afgezworen in april.

"Een grondige onderzoek van onze strategie samen met de beheerraad toont aan dat het bijeenhouden van eBay en PayPal na 2015 voor elk bedrijf apart duidelijk minder gunstig zou worden vanuit strategisch en competitief oogpunt ", aldus John Donahue, geciteerd in een persbericht.

De nieuwe eBay zal worden geleid door Devin Wenig, voorzitter van eBay marktplaatsen en voormalig hoofd van de afdeling Markten van Thomson Reuters.

Dan Schulman, kaderlid bij American Express, zal PayPal meteen na de opsplitsing vervoegen in de functie van Algemeen Directeur.

Donahoe en financieel directeur Bob Swan zullen de opsplitsing overzien en zullen zetelen in de beheerraden van beide bedrijven.

PayPal werd eind jaren 90 opgericht en trok in 2002 naar de Beurs. Het werd kort nadien door eBay gekocht voor 1,5 miljard dollar.

Einde 2013 telde PayPal 143 miljoen actieve gebruikers, een stijging met 16% tegenover het jaar tevoren.

Back to top button
Close
Close