Daar is Windows 10!

Microsoft heeft dinsdag de nieuwste versie voorgesteld van zijn Windows besturingssysteem, dat het Windows 10 doopte.

De laatste nieuwe evolutie van het sterproduct van Microsoft moet zijn voorganger te doen vergeten, Windows 8, dat twee jaar geleden gelanceerd was en veel kritiek te verwerken kreeg.

Het zal een van de doelstellingen zijn om Microsoft terug stevige voet aan wal te geven op de lucratieve zakelijke markt, die niet veel moest weten van Windows 8.

Terry Myerson, verantwoordelijke voor het besturingssysteem van Microsoft, heeft tijdens de voorstelling van Windows 10 in San Francisco verzekerd dat het om een platform van een volkomen nieuw genre gaat, wat de beslissing rechtvaardigt om meteen van Windows 8 naar Windows 10 over te stappen. In deze versie zal men de vertrouwde Startknop terug aantreffen die door iedereen luidkeels teruggeëist werd. De andere wijzigingen zullen tijdens een evenement tegen het einde van het jaar voorgesteld worden.

De naam Windows One werd een tijdje overwogen, maar het idee werd verworpen omdat die benaming al een keer gebruikt was, zo voegde hij eraan toe. De officiële lancering zal plaats hebben in de loop van 2015.

Back to top button
Close
Close