Puzme wil een revolutie veroorzaken bij de datingsites

De Belgische start-up Puzme stelt de eerste dating applicatie voor die op details gebaseerd is. Een nieuwsoortig project, getekend DigitasLBi.

post-image-3

De laatste jaren zijn de datingsites als paddestoelen uit de grond geschoten, maar weinigen daarvan hebben echt een verandering gebracht in het concept van daten op het internet. Dat verandert nu met de komst van de nieuwe mobiele app "Puzme", die een originelere benadering van het online daten aanbiedt.

In tegenstelling tot de bestaande concepten, die over het algemeen gebaseerd zijn op de traditionele profielfoto, heeft Puzme ervoor gekozen om zich te focussen op de details.

Het enige wat een kandidaat moet doen is beperkt tot het nemen van een detailfoto van zichzelf (een oog, een tatoeëring, schoenen, enz.). "Dit detail zal u vertegenwoordigen", legt Pierre Maes uit, oprichter van Puzme.

Deze  op de "details" gebaseerde benadering biedt nog een ander voordeel: de traditionele profielfoto verhindert dat kandidaten die zich op een datingsite willen inschrijven anoniem kunnen blijven, terwijl de publicatie van een detail het vertrouwelijk karakter van de leden bewaart.

De werking van Puzme is heel simpel, vooral omdat hij zich op geolocalisering baseert. Op het einde van de dag zendt de app een rapport waarmee men het voornaamste detail kan ontdekken van de personen die men gekruist heeft. Het staat de abonnees dan vrij om andere aanwijzigen op te vragen.

Hierbij dient opgemerkt dat dit nieuwe ludieke concept vooral vrouwen aantrekt (64%).

Qua techniek werd de ontwikkeling van de mobiele app toevertrouwd aan het agentschap DigitasLBi.

"Wij hadden reeds de gelegenheid om met Pierre samen te werken toen hij enkele jaren geleden nog deel uitmaakte van ons creatief team", aldus José Fernandez, CEO van DigitasLBi.

"Ik heb meteen ja gezegd tegen deelname aan de ontwikkeling van een bètaversie van Puzme, omdat wij zo de innovatie van een start-up konden ondersteunen, terwijl wij ook onze technologische knowhow op vlak van mobiele toepassingen in de schijnwerpers konden zetten".

Wedden dat Puzme de landsgrenzen overschrijdt en de toekomstige Snapchat wordt, made in Belgium?

Back to top button
Close
Close