De enorme flater van de nummer 2 van Twitter, die een geplande overname van het sociale netwerk onthult

In het jargon noemt men het een DM fail. Dat is een privéboodschap die per vergissing als klassieke tweet verzonden wordt, en dus door iedereen gelezen kan worden. Tal van beroemde personen waren hierover al gestruikeld maar nog nooit had een van de directieleden van het sociale netwerk een dergelijke fout gemaakt. Toch is het gebeurd, met enorme gevolgen.

post-image-3

In onze contreien is de grootste blunderaar van het land op dat gebied Yves Leterme. En hij heeft zelfs meerdere keren geblunderd. Toen ging het om een amoureuze privéboodschap die per vergissing door het grote publiek gelezen kon worden. Hier gaat het  niet alleen om een van de directieleden van Twitter (de financiële directeur), maar het is vooral de inhoud van de boodschap die veel belangrijker is dan de amoureuze ontboezemingen van onze voormalige Premier. Men kan namelijk lezen: "Ik denk nog altijd dat wij ze moeten kopen. Wij zullen ze op 15 of 16 december ontmoeten. Wij moeten hen overtuigen. Ik heb een plan". Anthony Noto heeft zijn tweet nog snel willen wissen, maar zoals zo vaak in een dergelijk geval gebeurt was het al te laat, en hadden heel wat internauten de kans gezien om een screenshot van de ongelukkige tweet te maken.

Deze blunder kan zware gevolgen hebben, vooral op de beursnotering van het Twitter aandeel. Een ander gevolg kan zijn dat het bedrijf, dat ongetwijfeld herkend zal kunnen worden, hoogstwaarschijnlijk zal weigeren om nog te verkopen of toch aan een hogere prijs dan oorspronkelijk voorzien.

Nog een bewijs trouwens dat de ergonomie van het sociale netwerk nog altijd niet op punt staat. Wanneer zelfs de directieleden de draad kwijtraken…

Back to top button
Close
Close