Switch, de Tinder van de job search

Switch is een nieuwe applicatie om naar een job te zoeken, die volgens hetzelfde principe werkt als Tinder: u "switcht" tot u de job vindt die bij u past. De makers van de app hebben zopas een eerste fondsenwerving achter de rug ten bedrage van 1,4 miljoen dollar, een nieuw fenomeen in zicht dus.

post-image-3

Net als bij Tinder kunt u bladeren en van de ene jobaanbieding naar de andere springen door simpel met uw vinger te vegen. Veeg naar rechts voor de jobs die u interesseren en naar links voor de jobs die u niet meer wil zien. Aan de andere kant doen de recruiters hetzelfde en wanneer een jobaanbieding en een profiel wederzijds gevalideerd worden, dan is het geklonken! De beide partijen ontvangen een melding en u maakt een afspraak... een zakelijke uiteraard. Let maar goed op dat u zich niet vergist met uw afspraakjes op Tinder en Switch. Het zou jammer zijn om op een sollicitatiegesprek af te komen met een boeketje bloemen en teveel parfum op.

Om misverstanden te voorkomen is er ook een interne chat  in de app geïntegreerd, u kunt dus op een minder formele manier praten met de recruiter.

Volgens Yarden Tadmore, CEO en bedenker van de app, is het eenvoudige principe om te bladeren dat op het Tinder-model gebaseerd is, de voornaamste troef van de app.

"Hier werkt men met het principe van `4 seconden per CV`, wat de gemiddelde tijd is die de recruiters bij een CV stilstaan", bevestigt hij.

Om dit snel lezen mogelijk te maken heeft de app een canvas gecreëerd voor de jobs en de CV die het voor beide partijen mogelijk maakt snel en gemakkelijk de informatie te lezen. Een ander belangrijk gegeven is dat de kandidaturen anoniem zijn, wat aanspoort om enkel rekening te houden met de kwaliteiten en de opgedane ervaring. Een belangrijk gegeven voor mensen die al een job hebben en discreet op zoek zijn naar een andere.

Deze app is momenteel enkel actief in New-York, maar zou snel kunnen groeien en uitbreiden naar de hele VS vooraleer Europa te veroveren. Tot dan moet u het met Tinder doen.

Back to top button
Close
Close