Pawshake, de Belgische start-up met een hart voor dieren, haalt 1,5 miljoen $ op

Pawshake, exact een jaar geleden in testfase gelanceerd, is een platform dat de baasjes van huisdieren in contact brengt met mensen die bereid zijn hen op te vangen tijdens de vakantie. Een jaar later is de internationale expansie van het project een succes, want Pawshake is nu al in 16 landen aanwezig.

post-image-3

Dries Coucke, die aan de basis ligt van het idee voor Pawshake, beheert al sinds 2002 de site Pets.be. Het concept kreeg concrete vorm toen Tanguy Peers (voormalig Algemeen Directeur van eBay België) besloot om het project te steunen. Pawshake is nu aanwezig in 16 landen en heeft dus zopas 1,5 miljoen dollar opgehaald, een fondsenwerving die gerealiseerd werd bij Australische, Amerikaanse en Belgische beleggers.

Het principe van de site is simpel: de eigenaar van een of meerder huisdieren schrijft zich in op de site en zoekt een "pet-sitter" in de buurt. Dan volgt een eerste kennismaking om te zien of het "klikt" tussen alle partijen. De transactie kan dan plaats vinden en de gebruiker geeft nadien punten voor de dienstverlening. Hierin treffen we de eBay invloed aan, zelfs al is het waarderingssysteem geavanceerder met verschillende evaluatiecriteria.

De passie voor dieren en hun welzijn is een universeel concept dat gemakkelijk geëxporteerd kan worden. Er is dus geen reden waarom de expansie beperkt zou moeten worden, aldus Tanguy Peers.

Business model
De site incasseert 19% van de transacties en stort het saldo door aan de pet-sitter zodra de dienst geleverd is. Inschrijving is gratis en zal het altijd blijven, aldus de oprichters. Er is dus geen sprake van een premium profiel of mogelijkheden om een betere plaatsing te krijgen door X of Y te betalen. Enkel de evaluaties zullen tellen bij de ranking van de sitters. En dat is een tweede belangrijk punt van de site: gelijkheid. Voor deze community moeten de verschillende spelers over dezelfde kam geschoren worden, of het nu een occasionele pet-sitter is of een professional die de site gebruikt als een doorverwijzing naar verschillende meer geavanceerde diensten.

Back to top button
Close
Close