Apple vrijgesproken in het iPod/iTunes proces

Apple werd dinsdag door de Amerikaanse justitie vrijgesproken van beschuldigingen over anti-concurrentiële praktijken in de digitale muzieksector, die het onderwerp uitmaakten van een proces in Oakland, Californië.

post-image-3

De aanklagers, particulieren en bedrijven die een iPod digitale muziekspeler gekocht hadden tussen 2006 en 2009, vroegen ongeveer 350 miljoen schadevergoeding en interesten van Apple. Zij meenden dat bij een update van de iPod de compatibiliteit met muziek die zij elders aangekocht hadden beperkt werd, en dat zo de concurrentie gehinderd was.

Apple toonde zich verheugd met de afloop van het proces. "Elke update van deze producten, en van elk ander Apple product in de loop der jaren, hebben wij enkel gedaan om de ervaring van de gebruiker te verbeteren", zo verklaarde de groep uit Cupertino in een persbericht.

Volgens de Amerikaanse wetgeving kan een bedrijf niet beschuldigd worden van anti-concurrentiële praktijken indien de wijziging van een product een verbetering voor de gebruikers inhield.

Vermits de jury meende dat Apple niet schuldig was aan de ten laste gelegde feiten, moest zij geen oordeel vellen over andere juridische vragen, zoals die over schadevergoeding en interesten.

 

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close