Google werkt aan het Android OS van de toekomst

Google is begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe versie van zijn Android besturingssysteem, die rechtstreeks in auto`s geïnstalleerd zou kunnen worden, zo verneemt men bij verschillende bronnen. Daardoor zouden automobilisten zelfs zonder hun telefoon met het internet verbonden kunnen zijn.

post-image-3

Dit project betekent een belangrijke fase voor Android Auto, dat momenteel enkel een aangepaste versie is van het besturingssysteem voor smartphones,  en dat een internetverbinding via de telefoon vereist in compatibele wagens die van een scherm voorzien zijn.

Google heeft tot op heden nog geen kalender vooropgesteld voor de ontwikkeling van een Android Auto versie die al bij de bouw van de wagen geïnstalleerd wordt.

De Amerikaanse groep verwacht dit systeem tegelijk met de volgende versie van Android te lanceren, die momenteel Android M heet en over ongeveer een jaar verwacht wordt, aldus bronnen dicht bij het dossier.

Deze bronnen hebben anonimiteit gevraagd, omdat zij niet bevoegd zijn om publiek over dit onderwerp te spreken.

"Google zal in een veel betere positie verkeren wanneer het echt deel uitmaakt van het voertuig, in plaats van eraan toegevoegd te moeten worden,", zo meent Thilo Koslowski, vice-president van het onderzoeksbureau Gartner belast met de automobiel, die zegt niet op de hoogte te zijn van de laatste projecten van Google op dit domein.

Indien hij in zijn opzet slaagt dan mag de gigant in internetdiensten hopen dat Android het referentiesysteem wordt voor navigatie en ontspanning in de automobielsector, waar Google het moet opnemen tegen Apple, dat in maart een gelijkaardig project voorgesteld heeft onder de naam CarPlay.

Google zal zich zo ook kunnen verzekeren van toegang tot de data verzameld door de met Android uitgeruste wagens, of dat nu technische informatie is, de historiek van de internetverbindingen, of beelden gefilmd door de camera`s aan boord.

Back to top button
Close
Close