Intel baart opzien met een PC zo groot als een knoop en een mini-drone

De CEO van Intel heeft gisteravond een computer voorgesteld verpakt in een vestknoop, en een armband die omgevormd kan worden tot een miniatuurdrone en foto`s kan nemen.

post-image-3

Tijdens zijn speech op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de belangrijkste beurs voor consumentenelektronica, heeft Brian Krzanich de nadruk gelegd op de inspanningen die Intel doet om elektronicacomponenten en informaticasensoren te miniaturiseren en zo een nieuwe markt te creëren.

De Amerikaanse gigant van halfgeleiders hoopt net als de andere tech bedrijven dat de Internet of Things markt de toekomstige vraag zal onderbouwen nu de groei in de verkoop van smartphones en tablets aan het vertragen is.

De computer zo groot als een vestknoop, die de groep voorgesteld heeft, heet Curie. Hij bevat een draadloze Bluetooth chip en de nieuwe Intel processor, klein van omvang en met laag verbruik, gebaseerd op de Quark technologie. Curie zou einde 2015 op de markt moeten komen.

De chips van Intel hebben momenteel nog geen echte doorbraak gemaakt op de markt van de voorwerpen met een internetverbinding, zoals fitnessarmbanden of "slimme" uurwerken.

"Met dit product kunnen zij (de fabrikanten) connected voorwerpen aanbieden in uiteenlopende vormen", zo verklaarde Brian Krzanich, die ringen, tassen, armbanden, hangers en zelfs vestknopen vernoemde.

Intel werkt samen met Oakley om tegen het einde van het jaar een connected object uit te brengen voor de sportlui, zo voegde de CEO van Intel eraan toe. In december had het bedrijf al de ontwikkeling van brillen met internetverbinding aangekondigd, in samenwerking met Luxottica, de eigenaar van het Oakley-merk.

Brian Krzanich heeft op de CES-beurs tevens een miniatuur drone voorgesteld, die men aan de pols draagt als een armband. Het toestel, de Nixie, is voorzien van een camera waarmee men bijvoorbeeld selfies kan maken.

Back to top button
Close
Close