Belgische fietsenmaker Cowboy gaat op zoek naar 50 miljoen dollar

50 miljoen dollar, dat is het bedrag dat fietsenmaker Cowboy volgens Bloomberg zoekt. Nadat het Nederlandse Van Moof een mooie fondsenwerving afsloot van 128 miljoen dollar, is het nu de beurt aan de Belg Cowboy om op zoek te gaan naar geld om verder te blijven groeien.

post-image-3

De Belgische fabrikant van slimme elektrische fietsen Cowboy is op zoek naar geld om zijn ontwikkeling te financieren. Een bericht dat gebracht werd door de Amerikaanse financiële groep Bloomberg en dat verklaart dat de Bank of America het bedrijf adviseert bij zijn stappen. Momenteel echter blijft het stil bij Cowboy zelf. In de voorbije zomer, in juli 2020, had het bedrijf 23 miljoen euro opgehaald.

Volgens Bloomberg zou het bedrijf willen profiteren van het feit dat de interesse voor e-bikes tijdens de pandemie explosief gestegen is, om nieuwe fondsen te werven. Een belangstelling voor de elektrische fiets die nog niet als een fundamenteel fenomeen vaststaat, maar waarvan zeker is dat die beantwoordt aan uitdagingen die nog lange jaren zullen blijven bestaan.

De recente fondsenwerving van Van Moof heeft Cowboy zin gegeven om de snelle groei van zijn concurrent te evenaren, die tot nu al 35 miljoen euro opgehaald had. Het lijkt dat de taart groot genoeg zal zijn voor beide concurrenten, vermits het succes van de elektrische fiets nog altijd niet vermindert.

Nieuwe slimme fietsen
Cowboy tracht het verschil te maken door hyperconnected en zeer technologische fietsen te ontwikkelen. Het nieuwe model zal bijvoorbeeld een smartphone kunnen herladen tijdens het rijden. Cowboy wil zo inspelen op de boom van de online fitness apps in combinatie met zijn fiets met elektrische ondersteuning en op het community aspect. Ook wil het bedrijf met apps als Strava, Peloton of Pokemon Go een stap vooruit zetten. Het idee is om de mensen aan te moedigen om regelmatiger de fiets te nemen. Voor Cowboy is het een zoektocht naar geld, maar ook de ambitie om de mensen bewust te maken van het nut van de elektrische fiets.

Back to top button
Close
Close