TikTok: langere video`s om te concurreren met YouTube

Het sociale platform laat voortaan video`s toe van 10 minuten maximum. Een strategische beslissing om beter de concurrentie aan te gaan met YouTube. Met het risico het oorspronkelijke concept van de app te bezoedelen.

post-image-3

Alleen dwazen veranderen nooit van mening. Trouw aan dit spreekwoord heeft TikTok nogmaals de maximale duur van video`s op zijn platform verhoogd. Na onlangs het oorspronkelijke korte formaat verlengd te hebben tot 3 minuten, verhoogt de app nogmaals de drempel van videocontent tot 10 minuten.

De nauwelijks verhulde bedoeling van deze zoveelste koerswending is om beter te concurreren met YouTube, met het risico echter het initiële concept te bezoedelen van de app die gebaseerd is op zeer korte filmpjes en een continue opeenvolging van clips.

Volgens TikTok "gaat het er dus om de mogelijkheid te bieden om langere video`s te posten, en zo beter tegemoet te komen aan de creatieve mogelijkheden van creators uit de hele wereld".

In feite stelt het verlengen van de duur van video`s het sociale netwerk vooral in staat om een ouder publiek te bereiken met meer gedetailleerde inhoud. Bovendien zijn langere video`s gemakkelijker te monetiseren.
Nu blijft het afwachten of TikTok erin slaagt om deze "liggende" content in de schijnwerpers te zetten op zijn app. Want die zijn a priori niet geschikt voor snelle consumptie van "oneindig" verticaal scrollende video`s.

Back to top button
Close
Close