Volgens een onderzoek op basis van kmo-bedrijven, werd 19% ervan in 2021 geconfronteerd met een cyberaanval

19% van de Franse kmo heeft verklaard in het jaar 2021 slachtoffer geweest te zijn van cyberaanvallen en 33% ervan heeft dit niet gemeld.

post-image-3

De Europese Commissie publiceerde op 12 mei een barometer over cybercriminaliteit in kleine en middelgrote ondernemingen. Hiervoor had de Europese Commissie interviews uitgevoerd bij 501 Franse bedrijven.

Bij die gesprekken gaven de cijfers aan dat de kmo in de eerste plaats bezorgd waren over het hacken van hun online bankrekeningen, vervolgens over phishing en tot slot over identiteitsfraude.
19% van de ondervraagde kmo zei ook het slachtoffer geweest te zijn van een cyberaanval, en het is onrustwekkend dat 33% hiervan niemand op de hoogte bracht.

Deze cijfers vallen te verklaren door het gebrek aan opleiding en sensibilisering over cybercriminaliteit. De meerderheid heeft weliswaar geantwoord dat zijn werknemers al voldoende opgeleid waren, maar het onderzoek toont aan dat 88% van de kleine en middelgrote bedrijven nooit een training over cyberaanvallen aangeboden heeft.

Dit euvel toont aan dat het melden van aanvallen een werkpunt is voor de kmo en dat het implementeren van opleidingen en sensibilisering essentieel is.

Back to top button
Close
Close