Elon Musk schort de overname van Twitter op

Alhoewel de miljardair minder dan een maand geleden aangekondigd had dat hij het sociaal netwerk wilde kopen voor 44 miljard dollar, meldt hij nu op Twitter dat hij de overname opschort, in afwachting van een antwoord over het aantal nepaccounts.

post-image-3

Elon Musk heeft vrijdag in een tweet aangekondigd dat de overname van Twitter opgeschort wordt, in afwachting van de resultaten over het aantal fake accounts.

"De overname van Twitter is tijdelijk uitgesteld, in afwachting van details over het feit dat spam- en nepaccounts veel minder dan 5% van het aantal gebruikers vertegenwoordigen".

Bij de overname in april had de miljardair beloofd dat hij Twitter ging verlossen van nep- en spamaccounts, om zo het platform te versterken en veiliger te maken.

Het zal niet verwonderen dat deze nieuwe aankondiging veel stof doet opwaaien bij de gebruikers van het platform. Zij vragen zich af of Elon Musk handelt uit echte bezorgdheid of dat het enkel een manier is om de koers van het aandeel te laten dalen, om een lagere prijs te onderhandelen.

Als de baas van Tesla beslist om zijn overname te annuleren, dan zal hij toch nog een miljard dollar moeten betalen, als gevolg van een clausule die hij met de beheerraad van Twitter afgesproken heeft.

In elk geval zal de beslissing die Elon Musk neemt nauwlettend in de gaten gehouden worden door de Amerikaanse autoriteiten, die hem in het vizier hebben sinds zijn late participatie in het kapitaal van het sociale netwerk.

Back to top button
Close
Close