Google creëert een nieuwe AI om zich voor te bereiden op sollicitatiegesprekken

Google lanceert zijn nieuwe tool "Interview Warmup", een artificiële intelligentie waarmee men zich kan trainen op sollicitatiegesprekken.

post-image-3

Interview Warmup is een oplossing van Google die een sollicitatiegesprek in scène zet, met deze bijzonderheid dat de persoon die de vragen stelt een artificiële intelligentie is. De tool is enkel beschikbaar in het Engels en bestrijkt 5 beroepen, zoals e-commerce, IT-support, data-analyse, UX design en projectbeheer.

Na het selecteren van het beroep kan de gebruiker kiezen om alle vragen te doorlopen die door het systeem aangeboden worden, of gewoon 5 willekeurige vragen.

De vragen worden mondeling gesteld door de AI en de gebruiker beantwoordt die ook mondeling. Vervolgens wordt er in real time een transcriptie gemaakt van de antwoorden, met de mogelijkheid om die manueel aan te passen als er bij de AI een fout gebeurt.

Wanneer het gesprek beëindigd is, biedt de tool feedback aan, waarbij hij de meermaals herhaalde woorden opsomt, de dubbels evenals de onderwerpen die tijdens het gesprek behandeld werden. Omwille van de vertrouwelijkheid is het niet mogelijk de transcripties op te slaan, wanneer het gedaan is wordt alles automatisch gewist.

Google wil de tool nog verbeteren om de gebruikers te helpen nog beter voorbereid te zijn bij hun toekomstige interviews met een werkgever.

Back to top button
Close
Close