Meta toont hoe ver het gevorderd is met zijn VR headset

Meta heeft op 20 juni de vooruitgang getoond die het gemaakt heeft met zijn virtual reality headset. Het is de bedoeling om een lichte en compacte VR-headset te maken met een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met de realiteit.

post-image-3

Sinds 2015 voert Meta onderzoek uit om de beeldkwaliteit van zijn VR headset te verbeteren. Daarvoor werd er een “visuele Turing-test” uitgewerkt, met als doel een beeld te creëren dat zo dicht de realiteit nadert dat de gebruiker het reële niet meer kan onderscheiden van het virtuele.

Om nu verder te gaan hebben onderzoekers bij Meta een model voorgesteld dat Butterscotch heet. Het heeft een resolutie van 55 pixels per graad. Daardoor kan men tot de laatste lijn van een beeldtest zien, en dit rechtstreeks in de VR-headset. Het enige probleem is de afwezigheid van een focus die niet verder gaat dan 5 meter. Om dat te verhelpen heeft Meta beslist om varifocale lenzen te gebruiken, die rechtstreeks in de camera’s binnenin de headset geplaatst worden.

Ondanks het vele onderzoek en deze belangrijke stap voorwaarts, zal het nog vele jaren duren vooraleer deze complexe headset volledig op punt staat en in de handel gebracht wordt.

Back to top button
Close
Close