Codeerschool 19 opent een campus in Antwerpen, met steun van Belfius

Codeerschool 19, dat vier jaar geleden in België opgericht werd, heeft beslist om zijn opleiding uit te breiden door een campus te openen in Antwerpen.

post-image-3

Codeerschool 19 werd in 2018 opgericht door Ian Galienne en John Alexander Bogaerts. Het opleidingscentrum ging eerst van start in Ukkel in de lokalen van Bogaerts International School, om daarna naar Becentral te verhuizen.

In oktober dit jaar zal de opleiding plaatsvinden in de kantoren van DPG Media in Antwerpen, met een capaciteit van 150 extra plaatsen.

Sinds de oprichting in 2018 kende de school een mooi succes, met meer dan 1300 kandidaten die de selecties uitprobeerden en 140 die de opleiding voltooid hebben met een baan als inzet.

Momenteel volgen 350 mensen de opleiding, die gratis is en drie leerjaren omvat. Het bijzondere aan de cursus is dat de duur niet vaststaat, de leerling de opleiding op zijn eigen tempo doet en zonder prof, met 24u/24 toegang tot de campus.

Deze opleiding werd gelanceerd om tewerkstelling te creëren voor jongeren, en een nieuwe kans te bieden aan wie zijn weg nog niet gevonden had.

Om deze opleiding uit te breiden en meer jongeren te helpen, wou Belfius dit project financieel steunen, zodat het ook in de stad Antwerpen uitgerold wordt. Hiervoor betaalt Belfius 10% van de beheerskosten die het ontvangt van klanten van het "Toekomstfonds” dat draait rond de metaverse en VR. Een nodige steun voor de school, die al de cursus van elke student financiert.

Met deze nieuwe campus zou codeerschool 19 naar verwachting binnen drie jaar de capaciteit hebben voor 1.000 studenten in opleiding.

Back to top button
Close
Close