TikTok krijgt mogelijk een boete van 30 miljoen euro wegens inbreuk op de privacy

De Britse gegevensbeschermingsautoriteit beschuldigt het sociale netwerk ervan dat het een inbreuk gepleegd heeft op de regelgeving voor de privacy van minderjarige gebruikers. De boete zou kunnen oplopen tot 30 miljoen euro.

post-image-3

Tiktok zou misschien een boete moeten betalen die tot 30 miljoen euro kan oplopen. Het sociaal netwerk wordt ervan beschuldigd om tussen mei 2018 en juli 2020 inbreuk gepleegd te hebben op de Britse gegevensbeschermingswet. Volgens het onderzoek zouden gegevens van kinderen jonger dan 13 jaar verwerkt zijn zonder de toestemming van de ouders.

Momenteel is er nog geen sanctie bepaald, de ICO wacht op de versie van het bedrijf om te zien of het sociaal netwerk al dan niet zijn onschuld kan bewijzen.

Dit gezegd zijnde, is het helemaal niet de eerste keer dat TikTok beschuldigd wordt van het verkeerd omgaan met gegevens. Er werden al verschillende onderzoeken ingesteld door de CNIL en zijn Italiaanse en Ierse tegenhangers.

Wil het sociale netwerk deze nieuwe boete vermijden, dan zal het de Britse gegevensbeschermingsautoriteit moeten kunnen overtuigen.

Back to top button
Close
Close