Digital First in het hart van het Women Code Festival

Een week die gewijd is aan vrouwelijk ondernemen in de wereld van code, tech en innovatie: dat is het Women Code Festival.

post-image-3

Van 14 tot 21 oktober komt het evenement tot leven in de vier uithoeken van de hoofdstad. Het festival, dat er kwam op initiatief van het platform Women in Business, en gecoördineerd wordt door hub.brussels, het Brussels Agentschap voor Bedrijfsondersteuning,  zet de digitale sector en vrouwelijk ondernemen in de spotlights in het kader van de Europe Code Week.

Voor deze vierde editie gaat het Women Code festival van start met een hackathon gericht op business development, om aan te tonen dat “vrouwelijk innoveren” kan leiden tot het oprichten van impactvolle bedrijven. Een primeur voor het festival, dat de hele week lang de kansen zal belichten die het digitale biedt aan vrouwen die willen ondernemen.

Het platform Women in Business heeft in 2017 het Women Code Festival opgericht, in het kader van de Europe Code Week. Een week met activiteiten en workshops die exclusief gewijd is aan vrouwelijke ondernemers die zich in technologie willen specialiseren.

Het programma:

Vrijdag 14 & Zaterdag 15
Neem deel aan de Hackathon om uw project uit te dagen en met een sneltreinvaart vooruit te laten stuwen!

Maandag 17
Leer financiële investeerders te vinden en hen uw project te pitchen, en dan een efficiënt financieel plan te ontwikkelen

Dinsdag 18
Digitale marketing zal geen geheimen meer hebben voor u, en ’s avonds maakt u kennis met de voornaamste codeertalen

Woensdag 19
We hebben het over innovatie, internationalisering en een duurzaam bedrijfsmodel, en daarna gaat u op ontdekking naar een Fablab

Donderdag 20
Afspraak op de beurs Digital First, en daarna ontdekt u het vrouwelijk ondernemerschap in artificiële intelligentie en robotica

Vrijdag 21
Leer meer over de blockchain en creëer uw NFT, om daarna de week af te sluiten met het netwerk van Brusselse Fablabs, gevolgd door een drink!

De perfecte ervaring om aan te tonen dat “vrouwelijke innovatie” kan leiden tot het oprichten van bedrijven met een impact, en om alle kansen te ontdekken die het digitale kunnen brengen, alsook de waaier diensten die hub.brussels en het Brusselse tech ecosysteem aanbieden.

Wil u de deelnemende onderneemsters of projectleidsters steunen, contacteer dan womeninbusiness@hub.brussels.be

Back to top button
Close
Close