Google schrapt meer dan 12.000 banen in verschillende landen

Na de aankondiging van Microsoft is het de beurt aan Google om het ontslag aan te kondigen van 6% van zijn personeelsbestand, wat neerkomt op 12.000 werknemers.

post-image-3

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft vrijdag een ontslagplan aangekondigd in verschillende landen en bij verschillende filialen. Sunder Pichai, CEO van Google, heeft ook verduidelijkt dat het plan betrekking zou hebben op verschillende groepen, functies en afdelingen. De cloud gaming-dienst Stadia heeft trouwens zijn deuren definitief gesloten.

Net als verschillende andere Big Tech-giganten verklaart de CEO van Google deze ontslagronde door de massale rekrutering van medewerkers tijdens de pandemieperiode.

Om het tij te doen keren in deze instabiele economische crisis, zet Google in op AI met meer dan 20 lopende projecten. De tech gigant heeft trouwens de twee voormalige bazen van het moederbedrijf, Sergey Brin en Larry Page, teruggeroepen om een alternatief te vinden voor het door OpenAI gecreëerde ChatGPT.

Volgens L’Usine Digitale blijft Apple de enige GAFAM die geen vermindering van zijn personeelsbestand aangekondigd heeft.

Back to top button
Close
Close