2023 zal geen succesvol jaar worden voor de elektronicamarkt

Na het grote succes tijdens de pandemie wordt de elektronicamarkt nu geconfronteerd met een sterke vermindering van de pc-verkoop.

post-image-3

Twee jaar lang kende de elektronicamarkt een mooie versnelling op het gebied van computerverkoop. Met de pandemie ontstonden er nieuwe behoeften die de gebruikers ertoe aanzetten om nieuwe computers te kopen. Sinds 2022 is deze groei duidelijk gestopt, met een vermindering van 28,5% volgens Gartner.

Volgens de directeur van Asus Frankrijk, Mustapha Nhari, is dat gewoon terug naar de normale situatie. Na twee jaar lang een sterke groei gekend te hebben, is het volgens hem normaal dat de markt “zichzelf reguleert”.

Nog volgens de directeur van Asus zou deze daling ook te wijten zijn aan bepaalde factoren, zoals de wereldbeker voetbal. In de herfst van verleden jaar heeft dit evenement aangezet tot veel aankopen van tv’s. Een dergelijke investering laat de gebruikers niet toe om tegelijkertijd voor een tv én een computer te kiezen, legt Mustapha Nhari uit.

Ook bij de bedrijven kent de markt een vertraging van de verkoop. Sinds het derde trimester 2022 is de vraag naar zakelijke computers immers ingestort. Dell zag trouwens zijn marktaandeel dalen, dat van 18,9% naar 16,7% ging.

Volgens onderzoeksbureau IDC zou de markt in 2023 geen stijging kennen en zal het wachten zijn op volgend jaar om terug boven water te komen.

Back to top button
Close
Close