Door digitale innovatie een revolutie teweegbrengen in de gezondheidszorg: samenvatting van de Digital Pharma Summit 2023

De Digital Pharma Summit maakte een grote comeback op donderdag 15 maart in The Hotel Brussel – een geslaagd evenement dat een honderdtal deelnemers en 11 sprekers samenbracht. Die dag stonden de digitale evolutie van de farmaceutische industrie en het ecosysteem van de gezondheidszorg centraal bij de presentaties.

post-image-3

De digitalisering maakt immers nieuwe vormen van onderwijs mogelijk en manieren om preventie en verzorging te verbeteren door het gebruik van gezondheidsgegevens. Samenwerkingen tussen technologiebedrijven en gezondheidsprofessionals worden steeds belangrijker. Zodat er nu best practices duidelijk worden, en de Digital Pharma Summit heeft ons geslaagde en innovatieve samenwerkingen getoond. Dit evenement bracht sprekers op de been van bedrijven als AstraZeneca, MediQuality, ChatGPT, TikTok, Alchimie Avocats, Van Landuyt & Partners, Cureety, MSD Belgium, Rofim e.a.

De dag begon met Pierre de Nayer en Jean-Sebastien Struyf van MediQuality, die ons inwijdden in de goede afhandeling van de lancering van spitstechnologische producten en hoe dit succes te meten.

Vervolgens heeft Toon De Baere van AstraZeneca ons vanuit het Verenigd Koninkrijk toegesproken over hun nieuwe partners en technologieën die het mogelijk maken om hun klanten een transparantere en gepersonaliseerde ervaring te beiden.

De advocatenkantoren van Alchimie Avocats en Van Landuyt & Partners deelden met ons hun tips om de juridische en regelgevende risico’s van digitale farmaceutische partnerschappen te voorkomen en te beheren.

Vincent Pierquet van TikTok vertelde ons over het potentieel van TikTok als communicatiekanaal voor farmaceutische producten en de gezondheidszorgsector.

Dr Harvey Castro van ChatGPT Healthcare vereerde ons met zijn aanwezigheid via een zoom-presentatie vanuit Texas, om ons te spreken over de technologie en de impact die deze kan hebben op de toekomst van farmaceutische communicatie tussen professionals en patiënten.

Nog andere presentaties waaraan koplopers uit de farmaceutische industrie deelnamen hebben deze unieke en leerrijke namiddag verlevendigd.

Met de steun van MediQuality, Proximus en Adobe.



Back to top button
Close
Close