TikTok, Facebook en Twitter verboden voor ambtenaren van de Franse regering

De Franse regering heeft verleden donderdag aangekondigd dat het verboden is voor zijn ambtenaren om TikTok, Facbook Twitter, Instagram of Tinder te installeren op hun professionele smartphone. Deze verschillende apps zijn voortaan verboden voor overheidstelefoons.

post-image-3

Op 24 maart heeft de Franse overheid aangekondigd dat zijn ambtenaren geen “recreatieve” apps meer op hun smartphone mogen hebben. Verschillende landen waaronder de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen hebben het sociaal netwerk TikTok al verboden op de smartphones van de overheid.

Maar Frankrijk gaat nog een stap verder en verbiedt alle sociale netwerken en streaming platforms. Franse ambtenaren mogen dus niet langer Facebook, Twitter, Instagram, Tinder, Netflix en TikTok gebruiken op hun professionele telefoon. Volgens L’Usine Digitale werd deze beslissing genomen in het kader van de bescherming van gegevens van administraties en ambtenaren.

De Europese Commissie en het Europees Parlement hebben eveneens hun werknemers gevraagd om de TikTok-app te verwijderen van hun smartphone. De Belgische, Duitse en Deense regeringen hebben ook gekozen voor deze beslissing.

Back to top button
Close
Close