Contractify versnelt digitale transformatie met AI-contractassistent Ada

Exact één jaar na de opening van hun kantoor in Nederland, zet softwareontwikkelaar Contractify vandaag voet aan wal in Frankrijk met een nieuw kantoor. Deze extra uitvalsbasis zet de beloftevolle scale-up internationaal verder op de kaart als dé referentie voor slim contractbeheer.

post-image-3

Contractbeheer is een nog vrij onbekend begrip in België en Frankrijk, maar daar brengt Contractify aan een duizelingwekkend tempo verandering in. “Het hoofddoel van Contractify is om Europese bedrijven terug grip te laten krijgen op hun contracten.” vertelt Steven Debrauwere, CEO van Contractify.

“In gesprekken met Franse organisaties merken we dat de digitalisering van contractbeheer nog in haar kinderschoenen staat in Frankrijk. Contracten worden analoog bijgehouden in dossierkasten, waardoor ze niet digitaal en centraal beschikbaar zijn voor mensen die vanop afstand werken. Vanwege de fysieke afstand duurt het tekenen en goedkeuring krijgen vaak veel te lang en is er amper een overzicht te houden over alle contracten. Dit gebrek aan digitalisering en centralisatie zijn pijnpunten die we met Ada, een artificiële intelligentie functie in Contractify, eenvoudig oplossen.”

De AI-contract assistent, Ada, helpt bedrijven om de belangrijkste data automatisch uit een contract te distilleren en om te zetten in concrete opvolgingstaken. Deze revolutionaire functie in de contractbeheer software van Contractify maakt het digitaliseren en opvolgen van contracten aanzienlijk makkelijker. Exact wat er dus nodig is in de Franse markt om de vertaalslag te maken van analoog en tijdrovend contractbeheer naar een gestroomlijnd digitaal contractproces.

Contractify’s lancering naar de Franse markt valt ook samen met een AI-revolutie bij onze zuiderburen. De Franse overheid investeerde sinds 2018 al 1,5 miljard euro in artificiële intelligentie met als doel tegen 2030 innovatiepionier te worden. In een eerste fase, die afliep in 2022, werd vooral ingezet op onderzoek naar informatieverwerkingstechnieken. De tweede fase omvat onder andere een plan om de modernisering van 500 kmo's en kleine en middelgrote ondernemingen te versnelling door de invoering en het gebruik van AI-oplossingen tegen 2025.

“Wat Ada momenteel kan, is nog maar het topje van de ijsberg natuurlijk.” licht Toon Van Rossum, Product Manager van Contractify, toe. “Momenteel kunnen we verzekeren dat Ada’s hulp ervoor zorgt dat contracten tot 3 maal sneller gelezen en gedigitaliseerd kunnen worden. Op vlak van ROI dus een opmerkelijke vooruitgang. Die ROI willen we nog verhogen door Ada ook te trainen en in te zetten op de automatisering van andere contract gerelateerde taken.”

Back to top button
Close
Close