Imec.istart komt naar La Grand Poste

Imec.istart, het acceleratie programma van imec, breidt zijn activiteiten uit naar Wallonië en zal gevestigd zijn in La Grand Poste, het digitale en creatieve hart van Luik. Deze stap is een strategische samenwerking tussen imec.istart en Noshaq, de referentiepartner voor financiële steun bij de oprichting en ontwikkeling van kmo's in de regio Luik.

post-image-3

's Werelds nummer 1 acceleratie programma

Sinds de oprichting in 2011 heeft imec.istart meer dan 290 tech-start-ups in verschillende sectoren ondersteund, waarna ze zijn uitgegroeid tot succesvolle technologiebedrijven. Samen hebben deze start-ups al meer dan 2.800 voltijdse banen gecreëerd en meer dan 700 miljoen euro aan vervolgfinanciering opgehaald. Imec, een toonaangevend onderzoekscentrum voor nano- en digitale technologie, ondersteunt het programma en maakt het daarmee een uitstekende keuze voor technologie-start-ups die op zoek zijn naar financiële en niet-financiële ondersteuning.

Het programma biedt start-ups een initiële financiële investering van minimaal 50.000 euro en een coaching programma van 12-18 maanden om hen te helpen groeien via het uitgebreide partner ecosysteem van imec. Iedere euro die imec.istart investeert per start-up, levert minstens 39 euro externe vervolgfinanciering op voor hen. Imec.istart is erkend als ‘beste universiteit gelinkte accelerator wereldwijd’ door UBI Global tijdens de World Incubation Summit vorige week in Gent.

Over de lands- en taalgrenzen heen

In 2021 stak imec.istart ambitieus de grenzen over en lanceerde zijn acceleratieprogramma in Nederland. In samenwerking met Noshaq biedt imec.istart nu ook een hub voor start-ups in Wallonië aan. De twee organisaties werken al jaren samen op verschillende projecten, waaronder de financiering van grote, interregionale projecten. Met de opening van een Waalse vestiging als onderdeel van de uitbreidingsstrategie van imec.istart bundelen beide partners nu ook hun krachten om ondersteuning van wereldklasse te bieden aan veelbelovende technologie start- ups in heel België.

Sven De Cleyn, programmadirecteur van imec.istart is enthousiast: "We zijn verheugd om onze activiteiten uit te breiden naar Wallonië en een samenwerking aan te gaan met Noshaq. Ons programma heeft als doel innovatieve technologische start-ups te ondersteunen, en we kijken ernaar uit om het ecosysteem van tech start-ups en scale-ups in Wallonië te versterken door middel van deze samenwerking."

Back to top button
Close
Close