Amazon veroordeeld tot 30 miljoen dollar boete voor het schenden van de privacy

Deze zaak heeft betrekking op de spraakassistent Alexa en de slimme camera’s Ring, twee producten die door Amazon ontwikkeld zijn. De gigant zou veroordeeld zijn tot een boete van 30 miljoen dollar voor het niet-eerbiedigen van de privacy van zijn gebruikers.

post-image-3

De Federal Trade Commission (FTC) veroordeelt Amazon voor het schenden van de privacy van zijn gebruikers in zijn verschillende producten. De belangrijkste boete betreft de voice assistant Alexa, een bedrag van 25 miljoen dollar. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd dat het de data en de plaatsgegevens van verschillende gebruikers lange tijd bijgehouden zou hebben. Na controle heeft de FTC bemerkt dat geen enkel gegeven verwijderd was en dat de geolocale data eveneens gebruikt waren.

Buiten de opgelegde boete wil de FTC dat Amazon op transparante wijzen communiceert met zijn gebruikers over de manier waarop hun gegevens gebruikt werden. De Amerikaanse gigant moet ook een gegevensbeschermingsprogramma uitwerken, zodat dezelfde fout niet opnieuw gemaakt wordt.

Amazon werd ook tot een tweede boete veroordeeld, en wel 5,8 miljoen dollar voor Ring, zijn gamma beveiligingscamera’s. Verschillende personeelsleden en onderaannemers zouden de video’s en beelden van de gebruikers bekeken hebben zonder hun medeweten. Buiten de boete zal de FTC regelmatig evaluaties van het product uitvoeren en dit gedurende 20 jaar.

Back to top button
Close
Close