Twitch : bouw een band met de Stories

Op de mobiele versie van Twitch is er een nieuwe tool, waarmee content creators een nog nauwere band kunnen leggen met hun community. Na Instagram en Facebook heeft het streamingplatform op zijn beurt beslist om de gebruikers de mogelijkheid te bieden om Stories te posten.

post-image-3

Met deze nieuwe optie kunnen streamers, die in de voorbije 30 dagen lives gestreamd hebben van 45 minuten, nu ook stories aan hun community aanbieden. Die zullen dan na 48 uren vervallen, een tijdspanne die veel hoger ligt dan die van de andere platformen. Met deze functie wil Twitch de gebruikers toelaten om een band op te bouwen met hun community.

Volgens BDM kunnen streamers met dit nieuwe format beter communiceren met hun community en een nieuwe band uitbouwen. Twitch zal drie verschillende formats aanbieden: een format Images, om een foto te nemen of een bestaande foto van de telefoon te downloaden; een Ster format, waarmee aflopende kleuren of een door het platform bedachte achtergrond ingelast kan worden, en een Clips format, waarbij zij fragmenten van hun kanaal kunnen toevoegen of sterfragmenten van een ander kanaal.

Streamers die meer dan 30 abonnees hebben kunnen ook gebruik maken van deze optie, maar die stories zullen enkel zichtbaar zijn voor de abonnees die een betaald abonnement genomen hebben.

Het platform voegt eraan toe dat deze nieuwe functie in de volgende maanden uitgerold zal worden.


Back to top button
Close
Close