Incubator AI2 haalt 200 M$ op om start-ups te helpen

AI2 Incubator, in 2022 voortgekomen uit het het Allen-instituut, heeft een som van 200 miljoen dollar opgehaald met als doel start-ups te helpen sneller te groeien.

post-image-3

Managing Director Jacob Colker verklaarde aan TechCrunch dat heel wat start-ups beperkt zijn in hun capaciteit omwille van een gebrek aan de nodige middelen om AI-modellen te trainen die verder gaan dan de bestaande generieke API-opties. Elk bedrijf dat behoort tot het portfolio van AI2incubator  kan tot 1 miljoen dollar ontvangen dankzij een partnerschap dat anoniem wenst te blijven, een keuze die Colker wil respecteren.

Het moet echter benadrukt worden dat deze partner geen enkele voorkeursbehandeling krijgt, noch van de incubator of van de daaraan geallieerde bedrijven. Het enige voordeel dat hij krijgt is dat het de eerste grote IT-leverancier is die door deze bedrijven gebruikt wordt. Managing Director Colker zegt dat het gewoon gezond verstand is en goodwill om ondernemers in staat te stellen sneller inkomsten te genereren.

De investering in deze start-ups om hun middelen te verhogen komt goed van pas, vooral voor de bedrijven die zich nog in een pre-seed fase bevinden. Deze beurs zou de meeste IT-behoeften dekken, zelfs voor bedrijven die nieuwe modelfundamenten ontwikkelen.

Elk bedrijf heeft zijn eigen behoeften, en dat gaat niet enkel om financiering. De incubator zegt de grootste bron voor IT-allocatie te zijn die momenteel beschikbaar is voor de bedrijven.

AI2 werd opgericht in 2017 maar werd pas in 2022 zelfstandig, doordat het kon genieten van een vriendschappelijke relatie met het onderzoeksinstituut van Seattle. Het heeft trouwens bijgedragen aan de oprichting van meer dan 30 start-ups en het heeft bijna 30 miljoen dollars aan fondsen opgehaald om hen hun missie verder te laten zetten.

Back to top button
Close
Close