Greenly wil de KMO helpen om hun CO2-uitstoot te berekenen

De opwarming van de aarde is al jaren een belangrijk punt van zorg. Alhoewel iedereen op zijn eigen schaal tracht bij te dragen om het probleem te verminderen, is de mirakeloplossing nog altijd niet gevonden. Toch hebben veel grote bedrijven doelstellingen voor een netto-nuluitstoot aangekondigd. Alhoewel dat misschien niet zal volstaan om het probleem op te lossen, heeft dit toch al tot beduidende veranderingen geleid.

post-image-3

De grote gevestigde bedrijven hebben er over het algemeen geen enkel probleem mee om hun CO2-uitsoot tijdens hun activiteiten op te volgen. Voor kleinere bedrijven, die niet altijd over het nodige personeel beschikken, kan dat wel een probleem vormen.

Dat is waar het in Parijs gevestigde bedrijf Greenly in beeld komt, met zijn vlaggenschip-software voor het berekenen van de CO2-uitstoot. De software gebruikt deze informatie in combinatie met algoritmes om de uitstoot per categorie en reikwijdte voor klanten te berekenen

Het bedrijf wil echter nog verder gaan dan het eenvoudigweg berekenen van de CO2-uitstoot. De start-up wil analyses kunnen  maken van de levenscyclus voor elk individueel product. Dergelijke rapportage vraagt echter tijd en aanzienlijke middelen.

Greenly hoopt dat zijn geautomatiseerde aanpak de kleine en middelgrote bedrijven zal helpen om sneller en uitgebreider analyses te maken.

Met zijn recente grootschalige Series B-fondsenwerving onderscheidt Greenly zich van andere klimaattechnologiebedrijven. Dat onderscheid ligt in het feit dat Greenly een SaaS-model toepast voor de klimaattechnologie. De Series B van Greenly betekent niet noodzakelijk dat start-ups die in klimaattechnologie gespecialiseerd zijn, gemakkelijker de tussenliggende stappen kunnen zetten. Het suggereert wel dat durfkapitaalbeleggers steeds meer interesse betonen in klimaattechnologieën.

Deze evolutie zou de hele sector ten goede kunnen komen.

Back to top button
Close
Close