Gegevensbescherming en AI

Vandaag, in een wereld waar het digitale steeds meer alomtegenwoordig is en een groot deel van ons leven overheerst, is de bescherming van onze gegevens en onze infrastructuren een centrale bekommernis geworden in dit nieuwe ecosysteem.

post-image-3

Wat gebeurt er wanneer de eerste hulp van een hospitaal gehackt wordt? Of wanneer al uw gegevens openbaar gemaakt zijn, omdat hackers erin geslaagd zijn binnen te dringen in databases van een groot bedrijf? Zelfs al lijkt dat uit een science-fiction boek te komen, toch zijn de risico`s niet minder reëel.

Helaas zijn, ondanks alle inspanningen, onze traditionele cybersecuritysystemen met de komst van artificiële intelligentie geleidelijk aan verouderd en steeds meer kwetsbaar geworden. Het is vandaag gemakkelijk om onze authenticatiegegevens buit te maken.

Ondertussen worden de steeds strengere beveiligingsvoorwaarden en het voortdurend wisselen van wachtwoord een echte kwelling voor de gebruikers, zonder dat het hen echt kan geruststellen. Een doorgedreven centralisering van data maakt het probleem bovendien alleen maar erger. Het echte probleem lig in het feit dat, door die informatie in de handen van derden te centraliseren, wij het gevaar lopen de controle erover te verliezen.

Digitale beveiliging is een centrale en imminente uitdaging. Het is cruciaal om concrete maatregelen in te plannen waarmee wij de controle over onze gegevens kunnen behouden terwijl hun beveiliging verzekerd blijft.

Back to top button
Close
Close