Hoe sta jij als ouder tegenover de sociale netwerken?

Eén ouder op drie zegt zeer bezorgd te zijn over het gebruik van sociale netwerken door hun kinderen.

post-image-3
Profil Technology, specialist in filtering van internet-inhoud, heeft de resultaten voorgesteld van een enquête over de manier waarop ouders omgaan met sociale netwerken in het algemeen. Profil Technology stelt dat er vijf verschillende profielen zijn: de pedagogen, de ongerusten, de fatalisten, optimisten en de afkeurders.

Pedagogen zijn er het talrijkst (36%). Zij stellen dat “een kind dat slecht voorgelicht is, een kind in gevaar is.” Voor deze ouders is conversatie de beste manier om kinderen op een verantwoorde manier te laten omgaan met de sociale media. Deze ouders willen het gebruik van sociale netwerksites als Facebook aanleren. Enkelen worden “vriend” met hun kind om hen op een optimale manier te kunnen coachen.

Volgen de ‘ongerusten’ (33%). Voor hen vormt de bescherming van het privéleven van hun kind de grootste bezorgdheid. Ze beseffen dat “het internet niets vergeet.’
Deze ouders zijn ook bang voor de verslaving die het gebruik van een sociaal netwerk met zich kan meebrengen.

Het derde profiel (14%) zijn de optimisten. Zij beschouwen de sociale netwerken als een springplank voor hun kind om hun verlegenheid te overwinnen. Ze vinden het ook als een pluspunt dat hun kind vaker thuis is, ook al brengt het veel meer tijd voor de computer door.

De fatalisten (13%) zijn van oordeel dat het onmogelijk is om aan dit fenomeen te ontsnappen. Voor hen is het een onvermijdelijke ontwikkeling.

Tot slot zijn er ook nog de afkeurders (4%). Sociaal netwerken dient volgens hen tot niets en de toegang ertoe zou moeten verboden worden tot 15 jaar.
Back to top button
Close
Close