LinkedIn aan opmars bezig in België

Talking Heads heeft een aantal cijfers over het professionele sociale netwerk LinkedIn op een rijtje gezet. Ziehier hun bevindingen.

post-image-3

Met 100 miljoen accounts is LinkedIn het grootste professionele netwerk in de wereld. In België is het met 840.000 accounts het derde grootste netwerk, na Facebook en Netlog.

Het afgelopen jaar groeide LinkedIn in België met 42%. Naar schatting 20.000 nieuwe Belgische gebruikers registreren zich per maand. 

Eén kwart van alle LinkedIn-gebruikers komt uit Europa. Met 840.000 accounts staat België op de zevende plaats in Europa, na grote landen als Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. Wanneer we het aantal accounts afzetten tegenover de actieve werkende bevolking, dan staat België met bijna 19% in Europa op de vierde plaats na Nederland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

De Belgische LinkedIn-bevolking is mannelijker dan gemiddeld op LinkedIn. Echter: slechts voor 87% van de Belgische accounts is het geslacht bekend.

De gemiddelde leeftijd van de doorsnee LinkedIn-gebruiker heeft een gemiddelde leeftijd van 41-44 jaar. 61% van alle LinkedIn-gebruikers te plaatsen in de categorie 35-54 jaar, tegenover slechts 45% in België.

De doorsnee Belgische LinkedIn-gebruiker is een opgeleide man, mid-dertiger die werkt in de sales, de administratie of de academische wereld. Hiermee steekt België af tegen de rest van de wereld die vrouwelijker, maar ook ouder is.

Meer info op http://talkingheads.be/nl/blog/p/detail/linkedin-in-belgie-een-aantal-cijfers

Back to top button
Close
Close