Windows Phone 7 evolueert

Microsoft heeft de tweede grote update van zijn besturingssysteem Windows Phone onthuld. Dit OS werd gelanceerd 7 maanden geleden. De update, Mango genoemd,  bevat zo’n 500 innovaties voor het mobiele Microsoft-platform.

post-image-3

De nieuwigheden: meer standaard applicaties, een betere integratie van sociale netwerken (Facebook, Twitter, LinkedIn, Windows Live Messenger) op het hoofdscherm van de smartphone, een verbetering van de SMS-conversaties, Windows Live Messenger en Facebook Chat, de integratie van een Group-functie voor de hergroepering van de contacten van je vrienden, een unieke e-mail box, en de ondersteuning van stemherkenning….

Microsoft heeft ook zijn OS verbeterd door de toevoeging van een multitouch-systeem waardoor de gebruiker van overschakelen van de ene applicatie naar de andere zonder de eerste te moeten sluiten. Het zal ook mogelijk zijn om bepaalde applicaties in wachtstand te zetten om de levensduur van de batterij te verlengen.

Mango krijgt ook een krachtigere zoekmotor. En tot slot zal WP7 de zoekmotor van IE9 bevatten, die dezelfde prestaties levert als op een PC, ook ondersteuning van HTML5.

De update van Windows 7 zal niet beschikbaar zijn voor deze herfst. Daarentegen werden de development tools reeds beschikbaar gesteld van de community.

Nokia heeft aangegeven dat Mango zal worden gebruikt in zijn eerste smartphones die draaien op Windows Phone.

Het mobiele ecosysteem van Microsoft, gebaseerd op Windows Phone, bevat momenteel 17.000 applicaties, een resultaat gegenereerd door toedoen van verschillende overeenkomsten met wereldwijde partners, met inbegrip van de recente samenwerking met Nokia.

Back to top button
Close
Close