Google Chrome knabbelt aan marktaandeel Internet Explorer

Internet Explorer, de webbrowser van Microsoft, blijft marktaandeel verliezen in Europa. Volgens statistieken van AT Internet, specialist in online publieksmeting, heeft IE nog slechts een marktaandeel van 46,3%, tegenover 56% een jaar eerder.

post-image-3

April was ook niet mals voor Firefox, dat zijn marktaandeel tot onder de 30% zal dalen. Slechts drie op tien (29,5%) internetgebruikers maken gebruik van de webbrowser van Mozilla, een stabiel resultaat dat iets onder het percentage van vorig jaar uitvalt (30,3%).

De terugval van IE en van Firefox komt vooral Google Chrome ten goede, dat 12,8% van de Europese internetgebruikers wint, een stijging van 7 punten op één jaar tijd. Apple van Safari stijgt ook, tot 8,3%, tegenover 5,3% in april 2010. Opera blijft op de vijfde plaats staan met 2,5% van de bezoeken.

AT Internet publiceert ook een balans van Firefox 4 en van IE9, twee maanden na hun lancering. De vierde versie van de Mozilla-webbrowser, beschikbaar sinds 22 maart, heeft nu een marktaandeel van 15,4%, of 2,7% meer dan zijn concurrent Microsoft, dat een week eerder uitkwam. IE9 wordt gebruikt door 5,6% Europeanen.

De data van AT Internet werden verzameld van 1 maart tot 16 mei 2011 bij 16.865 websites bezocht door webgebruikers uit 23 Europese landen.

Relaxnews
Meer info op http://micro.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close