Google stopt met het zoeken in real time in de sociale media

Amper twee jaar geleden startte Google met zijn dienst voor het zoeken in real time, waarbij de tweets meteen geïndexeerd en vertoond werden; nu echter heeft de zoekgigant deze feed met sociale resultaten tijdelijk onderbroken.

post-image-3

Google heeft het bericht op Twitter (@googlerealtime) bevestigd: "Wij hebben tijdelijk google.com/realtime uitgeschakeld. Wij werken aan een manier om Google+ in deze functie te integreren [...]". De feed is inderdaad op 2 juli verdwenen, toen het akkoord afliep tussen Twitter en de zoekgigant. "In oktober 2009 hadden wij een akkoord afgesloten met Twitter, waarbij wij haar content konden integreren in onze zoekresultaten in de vorm van een speciale feed; dit akkoord liep op 2 juli ten einde", zo verklaarde een woordvoerder van Google in een e-mail aan Relaxnews.

Twitter mag dan al de essentie van de feed in real time geleverd hebben, toch kan Google nog altijd putten uit andere bronnen: Facebook, Quora, Gowolla, Google News, MySpace en FriendFeed. Google voegt eraan toe: "Wij zullen dus geen toegang meer hebben tot deze speciale feed die Twitter ons leverde, maar de informatie die publiek beschikbaar is op het netwerk zal nog altijd door onze robots verwerkt worden en beschikbaar zijn bij de zoekopdrachten op Google". De zoekmachine van Microsoft, Bing, blijft van zijn kant de real time resultaten van Twitter verder brengen.

Relaxnews
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr

Back to top button
Close
Close