Consumerisation: werknemers gebruiken vaker hun eigen digitale apparaten

Zowat iedereen heeft tegenwoordig verschillende digitale apparaten zoals smartphones, tablets enz. Terwijl werknemers vroeger de apparatuur van hun bedrijven gebruikten (zoals PC’s en GSM’s), worden de eigen digitale apparaten steeds meer gebruikt voor werkdoeleinden. IDC deed een onderzoek.

post-image-3

Men gebruikt de smartphone of ander toestellen steeds vaker op de werkvloer. Dat geldt uiteraard vooral voor mobiele “devices”, de apparaten waarvan de adoptie het snelst groeit in dit mobiele revolutie tijdperk. In een recent rapport van IDC, uitgevoerd in opdracht van BT, staat te lezen dat het aantal smartphones groeit van 300 miljoen stuks in 2010 tot 1 miljard in 2015!

Het fenomeen van “consumerisation” heeft ook gevolgen voor IT-departementen, de manier waarop mensen werken en bedrijven in het algemeen.

In het zelfde rapport, specifiek over de digitale evoluties in Nederland, staat te lezen dat de adoptie van zogeheten “employee-owned devices” veel hoger is dan verwacht. En dat is, samen met mobility en cloud computing, een topprioriteit voor veel CIO’s.

Meer cijfers vind je in de slideshare hier of in het rapport dat je hier kunt downloaden.

Back to top button
Close
Close