Google+ heeft binnenkort ook interesse voor bedrijven

Google heeft aan de IT verantwoordelijken gevraagd om geen pagina`s aan te maken op Google+.

post-image-3

De uitgever werkt aan een professionele versie van haar sociaal netwerk, om te kunnen beantwoorden aan de specifieke behoeften van bedrijven; deze versie zal voor het einde van het jaar uitkomen.

In een blogposting leggen de verantwoordelijken van Google uit dat het onlangs onthulde sociale netwerk Google+ gewoon nog niet klaar is voor gebruik door het bedrijf. "Wij hebben de laatste weken gemerkt dat de Google+ tool in de smaak valt, en hebben een sterke vraag vanwege de bedrijven vastgesteld", aldus Christian Oestlien, ontwikkelaar van het Google+ project in een posting ( registratie verplicht). Hij legt uit dat "wij eerlijk gezegd weten dat ons product, zoals het nu is, niet perfect beantwoordt aan de noden van bedrijven".

In een videoboodschap vroeg Christian Oestlien aan de bedrijven om Google+ niet voor commerciële doeleinden te gebruiken. Google zal echter tests uitvoeren met een kleine groep bedrijven en merken, om te zien hoe de gebruikers met hen kunnen interageren via de circles (kringen) van Google+, en de functies van nieuws in real time. Bijvoorbeeld met Ford, dat een geprivilegieerd partnerschap heeft met Google+.

"Momenteel concentreren wij ons volop op de optimalisering van de gebruikservaring", verklaart de projectleider. "Maar wij beschikken over een groot team ingenieurs dat eraan kan werken zodat een dergelijke ervaring ook aan de professionals geboden kan worden met Google+. Wij hopen dit later dit jaar te kunnen ontplooien".

Jacques Cheminat
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close