Google onthult Photovine, een netwerk voor het delen van foto`s op mobiele toestellen

Google zet zijn aanval op de sociale netwerken verder. Het zou binnenkort Photovine moeten lanceren, een netwerk voor het delen van foto`s op mobiele toestellen.

post-image-3

Korte tijd na Google+ laat het bedrijf uit Mountain View een glimp zien van een nieuw sociaal netwerk, dat draait rond het delen van foto`s vanop het mobiele toestel. De naam ervan: Photovine. Op de site is bijna niets te zien. Buiten een foto van een iPhone die de dienst moet voorstellen, bevat het een motto "Plant een foto en zie haar opgroeien", en een korte zin met uitleg: "Photovine is een amusante manier om meer te weten te komen over uw vrienden, nieuwe mensen te ontmoeten en uw wereld te delen".

De privacy pagina bevestigt dat het wel degelijk gaat om een merk van Google. De help-pagina van haar kant legt de werking van het netwerk uit. Daar kan men lezen dat de fotoalbums, vines genoemd, links leggen tussen de gebruikers op basis van de thema`s van hun foto`s. Zo zullen de gepubliceerde foto`s rond een zelfde thema, bijvoorbeeld "de liefde van mijn leven", gegroepeerd worden in eenzelfde album, zelfs indien de mensen die ze gepost hebben elkaar niet kennen. Momenteel is de datum van lancering nog niet gekend, en de app is nog altijd niet beschikbaar in de AppStore.

Google laat zich zo meedrijven met de golf van de diensten voor het delen van foto`s voor mobiele toestellen, die nu zo`n groot succes kennen. Hiermee kan men zijn op de iPhone genomen foto`s delen, maar ook geolocaliseren en delen met de mensen die zich in de nabijheid bevinden. De eerste van dit genre, Instagram, telt momenteel een 5 miljoen gebruikers uit de hele wereld, en er werden al bijna 100 miljoen foto`s gepubliceerd. Wat Color betreft, dat heeft in maart meer dan 40 miljoen dollar opgehaald. Facebook en Apple zouden op hun beurt allebei een dergelijk project in voorbereiding hebben.

Hélène Lelievre/ICTjournal.ch
Meer info op: http://micro.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close