Wat koopintenties betreft ligt de iPhone nog altijd op kop

Volgens een onderzoek van het instituut ChangeWave blijft de iPhone in de drie volgende maanden koploper bij de koopintenties (46% van de ondervraagden), ver voor de telefoons die op Android draaien (32%).

post-image-3

RIM en haar Blackberry kunnen nog maar 4% van de ondervraagden verleiden.

In dit trimestrieel onderzoek van ChangeWave heeft 46% van de ondervraagden gezegd van plan te zijn om binnenkort een iPhone aan te schaffen (tegenover 44% drie maand geleden), ongeacht het model. De smartphones die onder Android draaien blijven gestaag groeien en bereiken nu 32% aankoopintentie (1 punt hoger). De telefoons van RIM van hun kant zijn niet meer in trek, met slechts 4% koopintentie.

Wat tevredenheid betreft valt exact dezelfde trend waar te nemen, met een percentage van 70% "zeer tevreden" mensen voor het bedrijf uit Cupertino, tegenover 50% voor de Android telefoons, en slechts 26% voor RIM.

Het gaat hier om een internationale peiling naar de aankoopintentie op vlak van smartphones in de volgende drie maanden, uitgevoerd tussen 6 en 15 juni bij 4.163 gebruikers, waarvan 89% Amerikanen.

Relaxnews
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close