Simfy komt We7 in België concurrentie aandoen

Simfy, een concurrent van Deezer en Spotify, is een cloudgebaseerde muziekdienst. In Duitsland, waar het 11 miljoen titels aanbiedt, is het koploper. En nu, enkele maanden na de lancering van We7, komt Simfy naar ons land.

post-image-3

Simfy zal binnenkort (waarschijnlijk einde augustus) een Belgische versie lanceren van zijn on demand muzieksite. Die zal, zo verzekert men ons, "de eerste site worden in België die volkomen legaal een streaming muziekdienst zal aanbieden in het Frans en Nederlands".

Het in mei 2010 gelanceerde Simfy zal haar miljoenen songs in streaming aanbieden. Het repertoire belooft alle genres, van pop tot metal. De gebruikers zullen zelfs hun muzikale smaak kunnen delen via de sociale netwerken. Na Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is België het vierde land dat door Simfy gedekt wordt.

Het verschil met We7 is dat men zich op de website van Simfy verplicht moet registreren. Na het aanmaken van de account heeft de gebruiker toegang tot het hele repertoire via de website of een desktop player. Simfy zegt dat het een akkoord afgesloten heeft met de platenlabels en Sabam.

Buiten de gratis account biedt Simfy ook een betalende premium account aan  (vanaf 8,33 € per maand). Met de gratis account kan men onmiddellijk artiesten, albums en songs opzoeken en in real time beluisteren via een "online player", zonder ook maar iets te moeten downloaden. Wie wenst kan de " simfy player" desktop software (PC / Mac / Linux) downloaden en installeren. Daarmee moet men niet meer langs de site gaan om muziek te beluisteren. Met de Premium account kan men een app downloaden voor het mobiele toestel, en `offline` playlists aanmaken om die ook zonder internetverbinding te beluisteren (men kan echter geen songs rechtstreeks naar zijn computer downloaden). Met de betalende account heeft men ook toegang tot zijn account waar ook ter wereld men zich bevindt.

Simfy wordt zowel door reclame als door betalende abonnementen gefinancierd.

Back to top button
Close
Close