Facebook verbant Netlog!

Volgens TechCrunch zou het Belgische sociale netwerk Netlog verleden week geschorst zijn door Facebook, omdat het de algemeen gebruiksvoorwaarden van die laatste geschonden zou hebben.

post-image-3

Wat de exacte klachten zijn van Facebook blijft onduidelijk. Kort samengevat zou het bedrijf van Mark Zuckerberg Netlog verwijten dat het zou afwijken van het normale en correcte gebruik van zijn API, waarmee ontwikkelaars Facebook kunnen gebruiken als een platform voor de ontwikkeling van toepassingen. In het begin had Facebook echter Netlog verbannen omdat die de nieuwe gebruiksvoorwaarden zou overtreden, die bepalen dat een toepassing geen promotie kan maken voor een concurrerende site of ernaar linken. Facebook heeft nadien zijn woorden op dat bepaalde punt terug ingetrokken.

Netlog van zijn kant beweert "onschuldig" te zijn, en zou volgens TechCrunch van plan zijn om beroep te doen op de Europese Commissie, op basis van de EU wetgeving op de concurrentie. Ongetwijfeld zullen de andere sociale platformen deze zaak met veel belangstelling volgen...

Netlog, dat zijn uitvalsbasis in België heeft, zegt 80 miljoen gebruikers te hebben, voornamelijk in Europa en het Midden-Oosten.

Back to top button
Close
Close