iPhone 4S: de test op video

De nieuwe smartphone van Apple is nu ook verkrijgbaar in België. Wij hebben ons een exemplaar aangeschaft, en vergeleken hem met het vorige model. Indien u overweegt om een iPhone 4S te kopen, dan zijn hier 7 goede redenen om het inderdaad te doen... of 7 redenen om het  te laten!

De 7 goede redenen om te vallen voor een iPhone 4S:

-U hebt nog geen iPhone, of bezit een oud model (2G, 3G of 3GS)... In dat geval moet u niet twijfelen. De iPhone 4S is in onze ogen de beste smartphone op de markt, gebouwd met edele materialen (glas en metaal), voorzien van de meest geavanceerde technologieën (een fantastisch HD Retina scherm), en het belangrijkste van al: gebaseerd op een betrouwbaar, intuïtief, soepel en succesvol besturingssysteem.

-De nieuwe dualcore chip A5 van Apple (die ook in de iPad zit) biedt hem op papier een belangrijke "boost", vooral bij het grafisch beheer. Op het terrein is het verschil met het vorige model echter minder afgetekend, behalve bij games en apps die veel processorkracht vergen (iMovie, Garageband, enz.). Onze videotest is heel leerrijk op dat vlak...

-Het toestel bevat een camera voorzien van een sensor (backlight) en een lens die beter is dan bij de iPhone 4. De resolutie gaat van 5 naar 8 miljoen pixels terwijl de optische lens een sluiteropening van 2,4 toelaat! De camera heeft een beter kleurbeheer en witbalans. Het nemen van foto`s gaat ook sneller (men kan zelfs foto`s snel achter elkaar nemen). Het toestel is ook voorzien van een "auto-focus locking" om in te spelen op de diepte van het beeld. De kwaliteit van de clichés is nu zo goed dat die hetzelfde niveau hebben als heel wat compact camera`s.

-Met de iPhone 4S kan men video`s opnemen in Full HD bij een 1080p standaard (terwijl de iPhone 4 beperkt was tot 768p). Hij bevat een beeldstabilisator. Om deze massa data op te slaan, beschikt het toestel nu over een geheugen van maximum 64 GB (in plaats van de 32 GB op de iPhone 4).

-De komst van de Siri spraakherkenning (beschikbaar in het Engels, Frans en Duits) is leuk, zelfs al kan die ons niet helemaal overtuigen: het werkt, maar vaak met fouten.

-De iPhone 4S bevat enkele kleinere, maar reële verbeteringen tegenover de vorige versie (betere kwaliteit/geluidsniveau van de luidspreker, betere ontvangst van de antenne die compatibel is met alle netwerken wereldwijd, een mirroring modus voor Apple TV).

-U bent baas? Dan kan u niet om dit nieuwste model heen...

 De 7 reden om ervan weg te blijven!

-U hebt al een iPhone 4? De overstap naar een iPhone 4S is dan moeilijk te rechtvaardigen. Zelfs qua prestaties, zoals u kan vaststellen op onze videotest. Tenzij u niet voor rede vatbaar bent... Zoals men u kent!

- De technologie van Siri blijft een gadget, een tool die voor verbetering vatbaar is. Het gebruik ervan vereist trouwens een internetverbinding, wat ten koste gaat van uw dataforfait, vooral wanneer u in het buitenland bent met roaming tarief.

-De meeste technologische nieuwigheden van de iPhone 4S berusten op iOS 5 (het meldingscentrum, synchroniseren en updaten met de iCloud via WiFi, plaatsgebonden herinneringen, enz.), dat uiteraard ook zonder probleem geïnstalleerd kan worden op de iPhone 4 en 3GS.

-De prijs van de iPhone 4S blijft een belangrijke uitgave. Hebt u geen behoefte aan zo`n UFO? Dan kan u beter gaan voor een meer bescheiden smartphone (een BlackBerrry of een Nokia?).

-De iPhone 4S was niet immuun voor de onvermijdelijke bugs en kinderziekten. Kom misschien later nog eens terug...

-U bent aanhanger van Android, Windows Phone, Symbian OS, of BlackBerry. Vooral omdat een BlackBerry stuitert wanneer hij valt, maar een iPhone die op de grond valt..

-Tenzij u helemaal niet allergisch bent voor Apple-producten. We kenner zo`n mensen!

Back to top button
Close
Close